A bolt.agroviz.hu sütiket (cookie-kat) használ. A termékek mellet megjelenő áthúzott fogyasztói árak a gyártók által ajánlott, ajánlott fogyasztói árakat (listaárakat) jelölik.

SZIVATTYÚK

Rendezés:

ESPA 5 fokozatú centrifugál szivattyú

ESPA 5 fokozatú centrifugál szivattyú ESPA 5 fokozatú centrifugál szivattyú
1 db raktáron
168.690 Ft (132.827 Ft + ÁFA)

ESPA 5 fokozatú centrifugál szivattyú

ESPA 5 fokozatú centrifugál szivattyú ESPA 5 fokozatú centrifugál szivattyú
1 db raktáron
245.490 Ft (193.299 Ft + ÁFA)

EUROMATIC komplett házi vízmű AGC 1100/25 70l/ perc , 48m

EUROMATIC komplett házi vízmű AGC 1100/25 70l/ perc , 48m

EUROMATIC komplett házi vízmű AUTOMATIKUS ÜZEMŰ VÍZELLÁTÓ

1 db raktáron
89.290 Ft (70.307 Ft + ÁFA)

SPERONI komplett házi vízmű CAM 80-22, 50l/perc, 38m

SPERONI komplett házi vízmű CAM 80-22, 50l/perc, 38m

SPERONI komplett házi vízmű

Automatikus üzemű, nagynyomású vízellátók, önfelszívó (jet) szivattyúkkal szerelve. Csendes járású, megbízható gépegységek, és különösen alkalmasak a vízrendszerek nyomásának növelésére, a kutakból történő vízkiemelésre és háztartási vízellátásra, nyomásfokozásra.

1 db raktáron
86.690 Ft (68.260 Ft + ÁFA)

EUROMATIC komplett házi vízmű AGC 800/22 60l/ perc , 40m

EUROMATIC komplett házi vízmű AGC 800/22 60l/ perc , 40m

EUROMATIC komplett házi vízmű AUTOMATIKUS ÜZEMŰ VÍZELLÁTÓ

1 db raktáron
72.790 Ft (57.315 Ft + ÁFA)

Grundfos DDE 6-10 vegyszeradagoló szivattyú

Grundfos DDE 6-10 vegyszeradagoló szivattyú A SMART Digital DDE egy kompakt kivitelű membrános adagolószivattyú változtatható fordulatszámú hajtással (léptetőmotor) és intelligens vezérlő elektronikával, alacsony energiafogyasztással.
3 db raktáron
273.480 Ft (215.339 Ft + ÁFA)

KÜLÖNBÖZŐ TÍPUSÚ SZIVATTYÚK ÉS ALKALMAZÁSUK

A vízszivattyúk széles választéka áll rendelkezésre, amelyek sokféle célt és igényt kielégítenek.  A vízszivattyúzás alapvető technika, sokkal praktikusabb, mint kézzel felszívni vagy kézi vödörbe emelni a vizet.

Mi az a vízszivattyú?

A vízszivattyú egy elektromechanikus gép, amelyet a víz nyomásának növelésére használnak, hogy az egyik pontból a másikba kerüljön. A modern vízszivattyúkat világszerte használják települési, ipari, mezőgazdasági és lakossági vízellátásra.

Vízszivattyúkat is használnak szennyvíz mozgatására a szennyvíztisztító telepeken. A modern vízszivattyúkat leggyakrabban elektromosság hajtja, de más energiaforrásokat is használnak – például dízel- vagy benzinmotorokat. 

A vízszivattyúk típusai

Többféle vízszivattyú létezik, beleértve a térfogat-kiszorításos szivattyúkat és a centrifugálszivattyúkat, amelyek ugyanazt a szolgáltatást nyújtják, azonban eltérően működnek.

A vízszivattyú alapkoncepciója, hogy egy motort használnak a forgási energia vagy a mozgási energia átalakítására, és azt mozgó folyadék vagy folyadékáramlás energiájává alakítják (hidrodinamikai energia).

Centrifugál pumpa

A centrifugálszivattyúk járókerékkel működnek, a folyadék a forgó járókeréken keresztül jut be és a centrifugális erő hatására a járókerék hegyein keresztül távozik . Ennek folyamata növeli a folyadék sebességét és nyomását, és a szivattyú kimenete felé irányítja. A centrifugálszivattyú egyfajta búvárszivattyú.

A centrifugálszivattyú alkalmazásai

A víz gyakran különféle forrásokban található, például fúrt kutakban, tavakban, kutakban, patakokban és folyókban. A szivattyú a leghatékonyabb eszköz a víz kiemelésére ezekből a forrásokból. Különféle típusú szivattyúk állnak rendelkezésre. A megfelelő szivattyútípus kiválasztása a szívómagasságtól és a szállítómagasságtól függ.

A centrifugál vízszivattyút leggyakrabban mezőgazdasági célokra használják , ez egy forgó gép, amelyben a járókerék a ház belsejében forog, középen szívja be a folyadékot, és a centrifugál hatására a burkolat oldalán lévő nyíláson keresztül dobja ki a folyadékot. "Kényszerítés"

A szivattyúkat széles körben használják a  mezőgazdaságban , hogy a vizet a vízforrásból, amely lehet folyó, gát vagy fúrás, csöveken keresztül egy felhasználási helyre vagy egy tárolóba, például víztartályba vagy öntözőrendszerbe szállítsák.

A centrifugálszivattyúkat gyakran használják szennyvíz szivattyúzására is, mivel ezek a szivattyúk könnyen beszerelhetők aknákba, és könnyen szállítják a szennyvízben lévő lebegő anyagot.

Dugattyús szivattyúk

Ezek térfogat-kiszorításos szivattyúk, amelyek táguló üreggel rendelkeznek a gép szívó oldalán és egy csökkenő üreggel, amely a gép nyomóoldalán található. A vízszivattyú úgy működik, hogy felváltva tölti meg az üreget, majd minden ciklusban kiszorítja a folyadékot, állandó térfogatú, függetlenül a nyomástól vagy a használt szivattyúmagasságtól.

Dugattyús vagy térfogat-kiszorításos szivattyú alkalmazása

A nyomáskiszorításos szivattyúkat általában nagy viszkozitású folyadékok, például olajok, festékek, gyanták vagy élelmiszerek szivattyúzására használják. Előnyösek minden olyan alkalmazásban, ahol pontos adagolásra vagy nagynyomású kimenetre van szükség. A centrifugálszivattyúktól eltérően a térfogat-kiszorításos szivattyú teljesítményét nem befolyásolja a nyomás, így azokat is előnyben részesítik minden olyan helyzetben, ahol az ellátás szabálytalan. A legtöbb önfelszívó.

 • Dugattyús szivattyú
  • Víz – nagynyomású mosás; egyéb alacsony viszkozitású folyadékok; olajtermelés; festékszórás
  • O-gyűrűkkel tömített dugattyúval/dugattyúkkal
 • Membránszivattyú 
  • Adagoláshoz vagy adagoláshoz használják; permetezés/tisztítás, vízkezelés; festékek, olajok; maró hatású folyadékok
  • Tömítésmentes, önfelszívó, alacsony áramlású és nagy nyomásra képes
 • Fogaskerék szivattyú
  • Nagy viszkozitású folyadékok szivattyúzása petrolkémiai, vegyipari és élelmiszeriparban: olaj, festékek, élelmiszerek
  • A hálós fogaskerekek biztosítják a forgó szivattyúzást
 • Lebenyes szivattyú
  • Vegyipar és élelmiszeripar; egészségügyi, gyógyszerészeti és biotechnológiai alkalmazások
  • Alacsony nyírás és kopás. Könnyen tisztítható vagy sterilizálható
 • Csavaros szivattyú
  • Olajtermelés, üzemanyag-szállítás és befecskendezés; öntözés
  • A folyadék axiálisan mozog, csökkentve a turbulenciát; nagy áramlási sebességre képes
 • Lapátos szivattyú
  • Alacsony viszkozitású folyadékok; autóipari sebességváltó rendszerek; üzemanyag betöltés és sebességváltó; italadagolók
  • Ellenáll a magával ragadó szilárd anyagoknak és ellenáll a lapátok kopásának. A kialakítás lehetővé teszi a változó kimenetelű adagolást
 • Búvárszivattyúk
  • A búvárszivattyúk az elektromos búvárszivattyúzás (ESP) elve alapján működnek. Ezt az áramlási nyomás csökkentésével érik el, ami csökkenti a nyomást annak az aknának az alján, amelyben a búvárszivattyú található. Az ESP rendszer motorja magas hőmérsékleten (akár 300 Fahrenheit fokig) és nagy nyomáson is működik, ezért olyan helyzetekben használják, ahol gyakoriak a nagyon mély kutak, például olajkutak.
  • Viszonylag költséges lehet az üzemeltetésük, mert speciális elektromos kábelekre van szükségük, bár az új fejlesztések során bevezették a tekercses csőköldököket a mélymotorok energiaellátására. Ezenkívül az elektromos fogyasztás sokkal magasabb, mint a többi búvárszivattyú motoroké, és a szivattyú szűk tűrések mellett működik, amelyek nem engedik meg a szilárd anyagokat és a homokot.

 

Búvárszivattyúk alkalmazása

A vízszivattyúkat vagy az árvízszivattyúkat gyakran figyelmen kívül hagyják az árvízi társaságok. Függetlenül attól, hogy milyen típusú akadályt használunk, bizonyos mennyiségű víz szinte mindig beszivárog a védett területre (akár téglafalakon keresztül is), vagy eső esetén leesik. Gát mögött.

Az olajteknős szivattyúk fantasztikusak az árvízvédelmi rendszerekben, de a megfelelő működéshez vízbe kell őket meríteni. Gyakran tartósan be vannak huzalozva és beépítve az aknába. Automatikus úszókapcsolóval párosítva tökéletesek passzív árvízvédelmi rendszerekre.

Az olajteknős szivattyúk nagyon jól kezelik a talajvíz elárasztását, a szivárgást és a csapadékot. Lehetővé teszik a talajvíz és az árvíz hatékony elvezetését. Az olajteknős szivattyúk általában nagyobb áramlási sebességgel rendelkeznek, mint a teknős szivattyúk. A teknős szivattyúval ellentétben a búvárszivattyú nem üzemelhet szárazon, és előszerelési munkát igényel.


Még jó vízforrás esetén is meg kell fontolni a vízkezelést a jó vízminőség biztosítása érdekében. A vízkezelés azokat a folyamatokat írja le, amelyek segítségével a vizet a kívánt végfelhasználásra elfogadhatóbbá teszik, és biztosítják a szigorú minőségi szabványok betartását a fogyasztók számára. Az Agrovíz szivattyús megoldásokat tud szállítani szilárdanyag-leválasztáshoz mechanikai kezelésekkel, például ülepítéssel és szűréssel, adagolóoldatokat vegyi kezelésekhez, például fertőtlenítéshez és koagulációhoz.

 

Minőségi szerviz, kivitelezés, javítás
Jártasság a víz- és szennyvízkezelési igények teljes területén
Vízszivattyúk nagy választéka, az egyszivattyúktól a kidolgozott többszivattyús rendszerekig
8 órás ügyfélszolgálat telefonon: +36 26 351 687
Online rendelés lehetséges https://bolt.agroviz.hu/

A Grundfos vegyszer-adagoló szivattyúink választéka biztosítja, hogy ezek a folyamatok továbbra is hatékonyan, következetesen és gazdaságosan működjenek. A legújabb hajtásautomatizálással és fejlett elektronikával ezek a folyamatok pontosan, megbízhatóan és költséghatékonyan működnek. A legújabb hajtástechnikával és a legmodernebb elektronikával a könnyen kezelhető kezelés és a vegyszeradagolás rendkívül pontos. A legújabb adagolószivattyúk mikroprocesszorokkal vannak beépítve, amelyek képesek a felhasználó által beállított kapacitást a valós idejű jelekhez igazítani, és megfelelnek a befecskendezési sebességnek.


A Grundfos vegyszer-adagoló szivattyús technológiára a víztisztítási alkalmazások széles skálájához van szükség. A vonatkozó folyamatok is messzemenőek, és magukban foglalják a vegyszeradagolást, a szennyeződésmentesítést, a hűtőtornyokat, a kazán betáplálását, a helyben történő tisztítást, a flokkulációt, a fordított ozmózist, a koagulációt és még sok mást.

Számos szivattyúcsaládot kínálunk, amelyek mindegyike jól felépített, nagy sebességű motorokkal, állandó tápellátással rendelkezik, hogy megfeleljen a vegyi immunitás és a tartósság legégetőbb követelményeinek.

DDA: Ezeket a vegyszeradagoló szivattyúkat alapos és kihívást jelentő alkalmazásokhoz tervezték, amelyek brakkvizet és technológiai vizet tartalmaznak, ahol a hangsúly a maximális megbízhatóságon van. Van egy beépített felügyeleti rendszer is, amely elemzi a vegyszerinjekciót, és visszacsatoló jeleket küld a szivattyúnak.
DDC: Ezeket a szivattyúkat olyan rendszeres műveletekre tervezték, mint a felszíni, ivóvíz- és víz-újrahasznosítás. Van egy integrált, felhasználóbarát kerékkattintás-vezérlés.
DDE: Ez a nem szabványos termékcsalád költséghatékony megoldást kínál kisebb vízkezelési és újrahasznosítási alkalmazásokhoz.
Grundfos vegyszeradagoló szivattyúk: Alkalmazások

A legtöbb kereskedelmi és ipari víztisztító alkalmazás vegyszeradagolást igényel a maximális minőségi rendszer rövid időn belüli megvalósítása érdekében. Számos ipari vízkezelési eljárás kémiai kezelést igényel annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül a legjobb minőségű terméket kapjuk. Emiatt elengedhetetlen olyan vegyszeradagoló szivattyúk alkalmazása, amelyek képesek kezelni, tartalékolni és kombinálni a vízkezelő vegyszereket.

Az Agrovíz a következő iparágak számára kínál Grundfos adagolórendszereket:

 • Ivóvíz kezelés
 • Szennyvíztisztító
 • Kazános tápvíz kezelés
 • Hűtővíz kezelés
 • Mezőgazdasági vízkezelés
 • Folyamatos vízkezelés
 • Ultraszűrés
 • Fordított ozmózisos rendszerek
 • Élelmiszer- és italipar
 • Környezeti vízkezelés