A bolt.agroviz.hu sütiket (cookie-kat) használ. A termékek mellet megjelenő áthúzott fogyasztói árak a gyártók által ajánlott, ajánlott fogyasztói árakat (listaárakat) jelölik.

A VÍZLÁGYÍTÓ KÉSZÜLÉK GYANTA CSERÉJE

A vízlágyító készülék egy igazán hasznos és tartós háztartási berendezés tartósságát az okozza, hogy a víz kezelésére szolgálló ioncserélő gyanta nagyon sokszor regenerálható. A gyanta a magyarországi átlagos csapvíz mutatóit figyelembe véve 8-12 évig megőrzi regenerációs képességét a helyi vízviszonyok függvényében.

Nyolc-tizenkét év elteltével azonban már nem képes a regenerációra, ilyenkor ki kell cserélni az ioncserélő gyantát és a készülék újra teljes kapacitással képes működni. 

Mikor kell a gyantát kicserélni?

Ha a készülék életkora elérte a a 8 évet érdemes kicsit megvizsgálni azt, hogy megfelelően lágyít-e a készülék.

Hogyan tudjuk ellenőrizni a gyanta vízlágyító képességét?

Az első és leg egyszerűbb a vízzel érintkező tárgyak vizsgálata. Vizsgáljuk meg azt, hogy a vízzel érintkező tárgyakon tapasztalunk -e a szokásosnál erőssebb vízkőképződést, amennyiben a válasz igen, akkor valószínűleg a gyanta már nem ugyan azzal a kapacitással dolgozik mint mikor azt megvásároltuk.

A második de sokkal precízebb megoldás a lágyított víz keménységének mérése erre szolgálló vízkeménységmérő segítségével. Ezt úgy végezzük, hogy megszűntetjük a lágyított és a nem lágyított víz keveredését és megmérjük a lágyított víz keménységét ha az nem 0 akkor a készülék nem regenerállódik megfelelő képpen és a gyantát ki kell cserélnünk. 

 

A gyanta kicseréléséhez a készüléket szét kell szerelnünk szétszerelés után azt látjuk hogy az ioncserélő gyanta  körülbelül 3/4 ig tölti ki a tartályt. Ez azért van így, hogy a regeneráció (visszamosatás) alatt a gyanta keveredni tudjon a sólével és tökéletes legyen a regeneráció.

A gyanta cseréjéhez érdemes szakember segítségét kérnünk annak érdekében hogy a készülék ismét tökéletessen működjön és ne veszítsük el a garanciát amennyiben az még érvényes.

Amennyiben úgy érzi hogy készüléke már nem a megfelelően működik:

Hívja ügyfélszolgállatunkat, 0626351687 vagy kérjen ajánlatot!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Vízkeménység