Menü

EcoWater GY.I.K.

Összeállítottuk a vízkezeléssel és a lágyított vízzel kapcsolatos gyakori kérdések listáját. Megéri elolvasni!

Hogyan működik egy EcoWater vízlágyító?
Milyen méretű vízlágyítóra van szükségem?
Hová telepíthetek egy vízlágyítót?
Milyen sót használ az EcoWater vízlágyító?
Miért nem csökken a sószint?
Mekkora az EcoWater vízlágyító működési költsége?
Mennyi áramot fogyaszt az EcoWater vízlágyító?
Mi történik, ha áramkimaradás történik?
Szüksége van-e karbantartásra az EcoWater vízlágyítónak?
Ki fogok-e fogyni a lágyított vízből?
Vízlágyítók és a vízátfolyás
A lágyított víz fogyasztása

 

 1. Hogyan működik egy EcoWater vízlágyító?

Az összes sóalapú vízlágyító az ioncserélés folyamatát használja a lágy víz előállításához. A vízlágyító belsejében gyantagyöngyök vannak. A kemény víz átáramlik a gyantagyöngyökön, amelyek kivonják a kemény ásványokat (kalcium és magnézium), és helyettesítik ártalmatlan nátrium-ionokkal. Így a vízből kiürül a vízkő, és lágy víz jön létre.

A gyantagyöngyök egy idő után telítődnek, és nem képesek felvenni több kemény ásványi anyagot. A lágyító regenerálást vagy újratöltést hajt végre, amely kiöblíti a kemény ásványi anyagokat. Az újratöltési vagy regenerálási folyamat a sóvíz oldatot a gyantagyöngyökön keresztülengedi, amelyek leválasztják a nagy keménységű ásványokat, amelyek így ártalmatlanul öblítődnek a csatornába. A gyantát frissítik, így az újra készen áll a lágy víz előállítására.

Az EcoWater lágyítók naponta mérik a fogyasztott víz mennyiségét

Az EcoWater saját szabadalmaztatott algoritmusát használja a regeneráció vezérléséhez. A vízhasználat előzményeinek gyűjtésekor az EcoWater lágyító felépíti a vízfelhasználás mintázatát. Ez lehetővé teszi, hogy mindig legyen lágy víz igény szerint, és ezen kívül meghatározza a regenerálás legmegfelelőbb időpontját a maximális hatékonyság érdekében. Például, ha hétvégén több vizet fogyaszt, mint a hét folyamán, akkor a vízlágyító tudja ezt, és ennek megfelelően állítja be a kapacitását.

Az EcoWater lágyítók arányos regenerációt használnak

A legjobb hatékonyság érdekében az EcoWater lágyító regenerálása csak a kimerült gyantagyöngyöket tisztítja. Ez jelentős só és vízmegtakarítást eredményez.

Az EcoWater lágyítók nagy kapacitásúak a kevesebb regeneráláshoz

Mivel az EcoWater lágyítók nagy kapacitással rendelkeznek, ritkábban regenerálódnak, mint más vízlágyítók. Egy vízlágyító átlagosan hetente egyszer vagy kétszer végezhet regenerációt.

Az EcoWater lágyítók lassú regenerálást alkalmaznak

Az EcoWater lágyítók lassítják a sóoldat beoldódását a gyantagyöngyökön a hatékonyabb cserefolyamat érdekében. A teljes regenerálás kb. 1 órát vesz igénybe, ez nem azt jelenti, hogy ilyenkor több sót vagy vizet használ. A regenerációs folyamat során csak kemény víz áll rendelkezésre, de a regenerálást kora reggeli órákban hajtja végre, amikor vizet nem használnak. Ez az időpont megváltoztatható.

Az EcoWater lágyítók ellenáramú regenerációt használnak

A vízlágyító megfordítja a víz áramlását, amikor regenerálódik, hogy megakadályozza a tiszta gyanta szennyeződését.

 

 1. Milyen méretű vízlágyítóra van szükségem?

A vízlágyító fizikai mérete természetesen tényező, ha figyelembe vesszük az otthonában rendelkezésre álló helyet. Ha a lágyítónak egy szekrénybe kell beférnie, nehéz lesz feláldozni a helyet, de ne felejtse el, hogy a szekrényt nem kell utána tisztítószerekkel kitölteni, miután a lágyító be van szerelve!

A megfelelő méretű lágyító kiválasztásakor figyelembe kell vennie a működési költségeket és a kopást. Minél gyakrabban kell a vízlágyítónak regenerálást végrehajtania, annál költségesebb lesz a só és víz felhasználása, és annál nagyobb lesz a kopás.

A háztartási vízhasználathoz megfelelő vízlágyító kiválasztása biztosítja, hogy ne kifogyjon a lágy vízből.

Mi határozza meg a vízlágyító kapacitását?

A regenerálások között létrehozható lágyvíz mennyisége a lágyító kialakításától, a gyanta mennyiségétől és a víz keménységétől függ.

Az EcoWater minden háztartás igényeit kielégíti

Az EcoWater Systemsnél az egytartályos vízlágyító méretek és kapacitások széles skáláján mozognak. Bármely méretű házhoz is tervezzék, nagy kapacitásuk és intelligenciájuk nem engedi kifogyni a lágy vízből, hatékonyságot és megbízhatóságot nyújtanak. Segítünk abban, hogy otthonának megfelelő lágyítót válasszon. Vegye fel velünk a kapcsolatot, örömmel segítünk.

 

 1. Hová telepíthetek egy vízlágyítót?

A vízlágyító beszerelésének legegyszerűbb helye a vízvezeték bemeneti helye. A vízlágyítókat gyakran építik konyhai szekrényekbe, mert itt kerül a bejövő vízvezeték a házba. Lehet a konyhában, az alagsorban, garázsban vagy akár a házon kívül is fagymentes helyen!

A vízlágyító beszerelésének legjobb módja

A vízlágyító berendezéseknek be kell tartaniuk a vízegészségügyi szabályokat. Ezért a legjobb, ha szakembert hív a vízlágyító telepítéséhez. Meg kell néznie a havi vízfogyasztást köbméterben, és a vízkeménységet német keménységi fokban.

A vízlágyítót a vízvezeték-rendszerhez bemeneti és kimeneti csapok csatlakoztatják, és egy by-pass szelepet is felszerelnek, így szükség esetén a lágyítót el lehet különíteni a vízvezeték rendszertől. A regenerálási folyamatban a sólé kiürítéséhez szennyvízelvezetést kell biztosítani. A vízlágyító megfelelő felszerelése után nagyon kevés figyelmet igényel, de alkalmanként meg kell tölteni vízlágyító sóval.

 

 1. Milyen sót használ az EcoWater vízlágyító?

Az összes EcoWater Systems vízlágyító tablettázott sót használ. Ez széles körben elérhető kiskereskedelmi üzletek, építőipari / vízvezeték-szerelő-kereskedők, kertészeti központok vagy szállítócégeknél. 10 vagy 25 kg-os zsákokban kapható. Nem javasolunk semmilyen konkrét gyártmányt - csak ellenőrizze, hogy tablettázott-e a só.

 

 1. Miért nem csökken a sószint?

Az EcoWater lágyítók nagyon kevés sót használnak, ezért előfordulhat, hogy nem látja egy ideig a sószint csökkenését. A lágyító kijelzőjén megjelenik a só szintje a lágyító belsejében, amikor a kijelzőn egy vagy két sáv jelenik meg, amikor ideje megfontolni a só feltöltését.

 

 1. Mekkora az EcoWater vízlágyító működési költsége?

A vízlágyító sót és vizet használ tisztítási folyamatához (regenerálás vagy újratöltés). Mivel az EcoWater lágyítók könnyen és olcsón beszerezhető tablettázott sót használnak, és mivel az EcoWater az otthoni vízfelhasználáshoz megfelelő lágyítót javasol, ez azt jelenti, hogy a vízlágyító üzemeltetési költségei alacsonyak.

Útmutatóként egy átlagos család évente 6 zacskót fogyaszthat 25 kg sót, ami évente körülbelül 12-14 ezer forint.

 

 1. Mennyi áramot fogyaszt az EcoWater vízlágyító?

Az EcoWater vízlágyító nagyon kevés energiát fogyaszt, mely megegyezik egy digitális ébresztőóra fogyasztásával. A vízlágyító nem használ áramot lágy víz előállításához.

 

 1. Mi történik, ha áramkimaradás történik?

Az EcoWater lágyító nem használ áramot lágy víz előállításához. Áramkimaradás esetén lágy víz igény szerint normál esetben lesz elérhető. A vízlágyító minden információt megőriz a memóriájában, és amikor újra bekapcsolja, a rendszer regenerálódik.

72 óránál hosszabb áramkimaradás esetén csak az időt kell visszaállítani.

 

 1. Szüksége van-e karbantartásra az EcoWater vízlágyítónak?

Az EcoWater lágyító hosszú távú befektetés, amely akár 15 évig is eltarthat. Néhány ügyfelünk évtizedek óta velünk van. Az EcoWater vásárlói igénybe vehetik az utógondozási szolgáltatásunkat. Az EcoWater szervizelése opcionális, és saját képzett mérnökeink végzik. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt a szolgáltatást kínáljuk minden ügyfelünknek, és folyamatosan tájékoztatjuk az ügyfeleket a rendelkezésre álló lehetőségekről.

 

 1. Ki fogok-e fogyni a lágyított vízből?

Nem. Az összes EcoWater vízlágyító intelligens technológiát használ, amely méri a vízfelhasználását, amint telepítésre kerül. A vízfelhasználás folyamatos történetének és a vízhasználat szokásainak összegyűjtésével a lágyító biztosítja, hogy mindig legyen lágy víz igény szerint. Sok vízlágyítól eltérően minden lágyítónk nagy lágyító képességgel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nem kell naponta regenerálniuk. Ez nagyon költséghatékony és megbízhatóvá teszi őket.

 

 1. Vízlágyítók és a vízátfolyás

A háztulajdonosok számára aggodalomra adhat okot, hogy a vízlágyító káros hatással lesz-e az otthon vízáramlására.

Ha a vízvezeték gravitációs táplálású, azaz: a vizet a tetőtérben lévő tartályban tárolják, akkor a jó minőségű vízlágyító minimális hatással lesz otthoni vízáramlására, mivel a felhasznált víz nagy része az Ön tárolt vízéből származik. Ha az otthonban vízszivattyút használnak az áramlás fokozására, akkor a vízlágyítót mindig a szivattyú elõtt telepítik, így ezt nem befolyásolja.

A mega-flow és a kombinált kazánok azonban közvetlen betáplálási rendszerek, és nagyobb áramlási sebességet igényelnek, mivel ezek a bejövő vezetékes víz nyomásától függenek. Ezeket a magasabb áramlási sebességeket általában nagyobb otthoni csővezetékekkel érik el. Az összes EcoWater lágyító alkalmas közvetlen betáplálási rendszerekhez.

Az EcoWater nagy kapacitású vízlágyítót is gyárt 1 collos csatlakozással nagy házakhoz, ahol rendkívüli áramlási sebességre van szükség.

 

 1. A lágyított víz fogyasztása

A vízlágyítás kis mennyiségű nátriumot old be a vízbe. Ezt azonban nem tekintik kockázatnak. Annak érdekében, hogy a nátriummennyiséget más élelmiszerekhez viszonyítsuk, a British Water azt javasolja, hogy a lágyított vízben az átlagos nátriummennyiség csak egyötöde legyen a félig sovány tejnek, míg a feldolgozott élelmiszerek akár 20-szor több nátriumot tartalmazhatnak, mint a lágyított víz .

FIGYELMEZTETÉS MEGJEGYZÉS: Két olyan helyzet van, amikor a lágyított víz használata és ivása nem javasolt. Ezek:

 • Az anyatej-helyettesítő porok feloldásakor, mivel a lágyított víz befolyásolhatja a táplálkozási egyensúlyt, vagy;
 • Bárki számára, aki orvosilag előírt alacsony nátriumtartalmú diétát tart.

Ahol az összes csap lágyított vizet kap, a fordított ozmózisú ivóvízszűrő eltávolítja az ásványi anyagok nagy részét, ezáltal csökkentve a lágyított víz nátriumtartalmát.

GYÁRTÓINK
Hírek
Mezőgazdasági és állattenyésztési vízkezelés

Cégünk, kútvíz, felszíni víz, vagy hálózati vízkezelés és víztisztító feladatok felmérésével, szaktanácsadással, tervezéssel, állapotfelméréssel, komplex vízkezelő projektek kivitelezésével (beszerelés, beüzemelés) foglalkozik Magyarországon és külföldön.

Termék összehasonlító
Loading...
FIZETÉSI MEGOLDÁSAINK