A bolt.agroviz.hu sütiket (cookie-kat) használ. A termékek mellet megjelenő áthúzott fogyasztói árak a gyártók által ajánlott, ajánlott fogyasztói árakat (listaárakat) jelölik.

AMMÓNIA MENTESÍTÉS

AMMÓNIA MENTESÍTÉS
Ammónia van a vízben? MIlyen hatása van? Hogyan tudom eltávolítani?

Az ammónia színtelen, csípős gázhalmazállapotú hidrogén és nitrogén vegyület, amely vízben jól oldódik. Biológiailag aktív vegyület, amely a legtöbb vízben megtalálható a nitrogéntartalmú szerves anyagok (fehérje) normál biológiai bomlástermékeként. A felszín alatti és felszíni vizekbe is eljuthat az ammóniát és műtrágyákat tartalmazó ipari/mezőgazdasági folyamathulladékok kibocsátásával. Bizonyos országokban az ammóniát több mint 70 éve használják a települési tisztítórendszerekben az ivóvízhez adagolt klór fertőtlenítésének hatékonyságának meghosszabbítására. Az ammónia hozzáadása fokozza a klóraminok képződését (ami kellemetlen ízeket kelthet), és csökkenti a klórozási melléktermékek képződését, amelyek rákkeltőek lehetnek. A klóraminok részleges adszorpciója (a városi vízből) ammóniát szabadíthat fel.

Ammónia mentesítési feladatokra a legjobb megoldásokat itt gyűjtöttük össze >> Ammónia mentesítés

 

Hogyan tudom a vizet ammónia mentessé tenni?

 

Az ammónia megtisztítása a vízből több módszerrel is elvégezhető, a következők a leggyakrabban használtak:

Ásványi anyagok hozzáadása: Az ammónia átalakulását segíthetjük ásványi anyagok, például kalcium-karbonát hozzáadásával.

Biológiai szűrők: A biológiai szűrők segítségével a nitrifikációs baktériumok átalakítják az ammóniát nitráttá, amely könnyebben eltávolítható.

Kémiai szűrők: Kémiai szűrők, például a karbamid, segíthetnek az ammónia eltávolításában a vízből.

Ultrafiolett sterilizáció: Az ultrafényes sterilizáció elpusztítja az ammónia baktériumait, ami lehetővé teszi a megtisztítását.

Ezek közül az alkalmazott módszer a rendelkezésre álló eszközök és a víz minőségétől függ. Az ajánlott, hogy egy szakértőt kérj be, hogy megtalálják a leghatékonyabb megoldást az Ön esetében.