A bolt.agroviz.hu sütiket (cookie-kat) használ. A termékek mellet megjelenő áthúzott fogyasztói árak a gyártók által ajánlott, ajánlott fogyasztói árakat (listaárakat) jelölik.

Cintropur mechanikai előszűrő NW25 TE-CTN 3/4 vagy 1"-os csatlakozóval

Cintropur
36.830 Ft + ÁFA ( 46.774 Ft )
Mennyiség:
Cintropur mechanikai előszűrő NW25 TE-CTN 3/4 vagy 1"-os csatlakozóval

Engedélyszám: 45921-4/2023 KTEF

Elérhetőség: 2 db raktáron
Nem értékelt
36.830 Ft + ÁFA ( 46.774 Ft )
Mennyiség:
Kiegészítő termékek
Cintropur leeresztő szelep
1.083 Ft + ÁFA (1.375 Ft)
Cintropur nyomásmérő óra
4.333 Ft + ÁFA (5.503 Ft)
Cintropur falikonzol (NW18/25/32)
3.954 Ft + ÁFA (5.022 Ft)

Leírás és Paraméterek

Cintropur mechanikai előszűrő NW25 TE-CTN 3/4 vagy 1"-os csatlakozóval

NW25 TE-CTN jellemzői: ¾ colos vagy 1 colos csatlakozás 0,5 m3/h átfolyás szűrőház térfogata: 0.85 dm3Használat előtt a készüléket ivóvízzel elöblíteni szükséges. Az öblítővíz ivóvíznek nem alkalmas. Lakossági felhasználás esetén a készüléket évente szükséges fertőtleníteni, közösségi felhasználás esetén a készüléket fél évente szükséges fertőtleníteni.

NW18-25-32 & 25TE(-CTN)+ NW 32TE+ DUO (-CTN)+TIO

Összeszerelési, használati és karbantartási utasítások

 

1.     Lehetséges alkalmazások

A CINTROPUR®NW 18 -25 -32 vízszűrő termékcsaládot a városi víz, esővíz, fúrt kútvíz, forrásvíz típusú tiszta, csak kis mennyiségű szuszpendált anyagot tartalmazó víz szűrésére tervezték.

Egyéb nem agresszív típusú folyadékok szűrésére is alkalmas. A lehetséges felhasználási területei : háztartási, ipari, közcélú és mezőgazdasági.

A szűrő készítéséhez használt anyagok alkalmasak a folyékony élelmiszerek szűrésére.

A 25 TE-CTN + NW32 TE + DUO-CTN + TIO aktív szénnel történő alkalmazása jól ismert a klórmentesítés, a szagok eltávolítása, az íz javítása, a peszticidek és herbicidek csökkentése terén.

2.     Műszaki leírás

Az NW18 - 25 - 32 - 25 TE (-CTN) - 32 TE - DUO (-CTN) - TIO szűrők telepítésének és használatának meg kell felelnie az alábbi táblázatban megadott műszaki követelményeknek:

NW18

NW25

NW32

25TE- CTN

32TE

DUO- CTN

TIO

Csatlakozóátmérő

3/4''

¾&1''

5/4''

1''

5/4''

¾''&1''

1''

Átlagos teljesítmény (m³/h) a következővel

ΔP=0.2bar

3.5

5.5

6.5

0.5*

0.5*

0.5*

0.5*

Üzemi nyomás (bar)

10

10

10

10

10

10

10

Maximális üzemi nyomás (bar)

16

16

16

16

16

16

16

Max. üzemi hőmérséklet

50°C

50°C

50°C

50°C

50°C

50°C

50°C

Tömeg (kg)

1.1

1.2

2.1

1.3

2.1

3.2

2.6

Szűrő résméret

25µ

25µ

25µ

---

---

25µ

25µ

Rendelkezésre álló térfogat (liter)

---

---

---

0.57

1.7

0.57

0.57

Szűrőterület(cm²)

190

450

840

---

---

450

335

*ValuewithCINTROPUR aktivált szénnel

3.     Összeszerelés és kezelés

·       A szűrőket szakképzett személyzetnek kell a megfelelő eljárásokkal felszerelnie: a szűrőknek mechanikai feszültségtől mentesnek kell lenniük, a csővezetékek fel- és lefelé igazodva. A csatlakozók közötti távolságnak megfelelőnek kell lennie, hogy ne okozzon feszültséget vagy nyomófeszültséget.

·       A CINTROPUR® vízszűrő ideális elhelyezése közvetlenül a berendezés bemeneténél van (a mérő vagy a szivattyú után). Ügyeljen arra, hogy a vízáramlás iránya megegyezzen a szűrőfejen lévő nyíl irányával.

·       A nyomáscsökkentő hatékonyan csökkenti a tápfeszültségi nyomást, ha az meghaladja az üzemi nyomást. A vízütésgátló berendezés elengedhetetlen, ha ismert, hogy a létesítményben előfordulnak.

·       A szűrőt teljes egészében, beépítésre készen szállítjuk. A szállított felszerelés tartalmaz egy 2 darab menetes csatlakozókészletet (kivéve a DUO-t, ahol 2 darab ¾" és 2 darab 1" méretű csatlakozó van), egy 25µ szűrőbetet (kivéve az összes TE modellt) és egy bontókulcsot a szétszereléshez.

·       Az egyetlen elérhető opció a falra szerelés, a nyomásmérők a(2" csatlakozású  szűrőszűrővel ellátott modellnél),  a légtelenítő szelep ( minden szűrővel ellátott modellnél )

·       Az opcionálisan mellékelt száraz nyomásmérők (0 - 10 bar) szabványos 1/8"-os menettel rendelkeznek.

·       A nyomásmérő felszerelését a fejen lévő nyomásmérő furatok fúrása és bevágása után valósíthatjuk meg. Ebben az esetben a fali tartó nem szerelhető fel. Soha nem szabad a nyomásmérők helyét a fali tartó rögzítéseként használni!

·       A fali tartó rögzítése a fejhez az erre a célra szolgáló két csavarral (M8-as imbuszfej) történik. Ezek enyhe meghúzása elegendő a jó tartáshoz.

·       A menetes csatlakozások tömítettsége a kereskedelemben szokásos termékek bármelyikével elérhető. Azonban a Kolmatis által gyártott kender és paszta a legelőnyösebb. A szűrőcsatlakozón hagyjon szabadon egy menetfordulatot, hogy a szelep vagy a csatlakozó jó kiindulási helyzetet biztosítson a telepítéshez.

·       A levehető csatlakozók használata lehetővé teszi, hogy a szűrő szükség esetén később könnyen eltávolítható legyen a berendezésből.

·       A csatlakozó és a szűrőfej közötti tömítettséget egy tömítőgyűrű biztosítja; elegendő kézzel meghúzni. A fej és a pohár közötti tömítettséget egy tömítőgyűrű biztosítja: elegendő kézzel meghúzni. A kulcs a szétszereléshez szükséges.

·       Ha a szelep opciót választja, a nikkelezett sárgaréz adapter gyárilag teflondugóval van ellátva.Ezt a szerelvényt (adapter + ¼'' szelep) kézzel kell a pohár aljára illeszteni. Az adapter külső menete és a pohár közötti tömítést egy O-gyűrű biztosítja; ennek a szerelvénynek (adapter + ¼'' szelep) a meghúzása az O-gyűrű legfeljebb ¼ fordulatával blokkolva a tálhoz képest.

·       A szűrőszita hengeres tartója a két végén egy centrifugális pörgettyűvel és egy tömítőfedéllel van felszerelve. Ez utóbbi célja a tömítés biztosítása a szűretlen és a szűrt víz között.

·       A szűrő karbantartásának megkönnyítése érdekében javasolt a szűrő előtt és után elzáró szelepek felszerelése.

·       A TE - DUO - TIO modellek poharának  feltöltését a kezelőanyaggal (aktív szén, polifoszfát stb.) megkönnyíti a függelékben megadott szabályok betartása.

·       Van egyNW18TE típus.

4.     Karbantartás

Az vízszűrő szétszerelése előtt zárja el a fel- és lefolyószelepeket, és engedje le a nyomást. Az ivóvízszűrő szűrőszitájának karbantartása és cseréje évente legalább kétszer javasolt.Az 5,10,25,50&100µ osztályú szűrők egyszeri használatra szolgálnak.Tisztításuk megváltoztatná a szálak szerkezetét, ezáltal a kiválasztott szűrőszálak rostjai lebomlanának és a szűrő törékenyebbé válna, ami szakadáshoz vezethet.

A 150 és 300 µm-es fokozatú nejlonszűrőket úgy tervezték, hogy tisztíthatók és újrahasználhatók legyenek.

Az aktivált szénnek aTE-DUO-TIO ivóvízzel működő modellekben történő cseréje 12 m3 -enként, egyéb esetekben pedig legalább 6 havonta szükséges.

A pohár menetének tisztának és zsírozottnak kell maradnia, hogy a vízszűró élettartama alatt könnyen felszerelhető és eltávolítható legyen. A fej és a pohár közötti tömítőgyűrűnek szintén tisztának és zsírozottnak kell maradnia a jó tömítés érdekében. A vízszűrőt úgy lett Tervezze, hogy 5 évente kicserélik. Az összes nyílásnak és O-gyűrűnek tisztának és maradéktalannak kell maradnia.

A szűrő minden alkatrészét, még ha csak kis mértékben sérült is, azonnal ki kell cserélni, hogy biztosítsa a jó teljesítményt nyomás alatt és a teljes szűrő vízzáróságát.

5.     Garancia

A kiváló minőségű nyersanyagok kiválasztása a szűrő minden egyes komponensének gyártásához a legjobb garancia arra, hogy Ön hosszú évekig teljes elégedettséggel használhassa.

Ha azonban egy alkatrész gyártási hiba miatt meghibásodik, akkor az adott alkatrész garanciális cseréjére kerül sor.

A CINTROPUR-termékekkel kapcsolatos további információkért látogasson a www.cintropur.com weboldalra

Számítunk a véleményére

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!