A bolt.agroviz.hu sütiket (cookie-kat) használ. A termékek mellet megjelenő áthúzott fogyasztói árak a gyártók által ajánlott, ajánlott fogyasztói árakat (listaárakat) jelölik.

Vízlágyító fertőtlenítő koncentrátum háztartási vízlágyító berendezésekhez 1L

Agrovíz
6.299 Ft
4.409 Ft + ÁFA ( 5.600 Ft )
Kedvezmény: 1.890 Ft 30%
Mennyiség:
Vízlágyító fertőtlenítő koncentrátum háztartási vízlágyító berendezésekhez 1L
Elérhetőség: Raktáron
(2)
6.299 Ft
4.409 Ft + ÁFA ( 5.600 Ft )
Kedvezmény: 1.890 Ft 30%
Mennyiség:

Youtube videók

Leírás

Vízlágyító fertőtlenítő koncentrátum háztartási vízlágyító berendezésekhez 1L

Vízlágyító készülék fertőtlenítő koncentrátum.

Vízlágyító fertőtlenítés

A vízlágyítót legalább 3-6 havonta fertőtleníteni szükséges.

A vízlágyító által szolgáltatott víz a legtöbb esetben ivásra, fürdésre kerül felhasználásra, élelmiszerekkel érintkezik ezért fontos, hogy mindíg kórokozóktól mentes, egészséges víz follyon a csapból. A vizes felületeken ha nem teszünk semmit előbb utóbb baktériumok/gombák telepedhetnek meg, ami idővel az egész vízhállózat elfertőződéséhez vezethet. 

Ezért a vízlágyító készülékeket időről-időre fertőtleníteni szükséges. 

Jelen pillanatban (2023-január) Magyarországon egyetlen készítménnyel "lágyító fertőtlenítő" tudjuk elvégezni lagyítófertőtlenítő mivel csak ennek van érvényes OTH engedélye. A készítmény engedélyszáma: 59533/2022KBKHF

A készítményt 3-6 havonta szükséges alkalmazni

A termék hatóanyagai: hidrogén-peroxid, ezüst

Szembe kerülve a termék súlyos szemirációt okoz

Használatakor védőkesztyű és szemvédő használata kötelező. Szembe kerülése esetén több perces ovatos öblítés vizzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása amennyiben az könnyen megoldható. Majd az öblítés folytatása.

Az alkalmazás módja: feltöltés, áztatás

Alkalmazási arányok és gyakoriság: 25l gyantatöltetig 1l terméket kell alkalmazni. 25l felett 2x1l terméket kell alkalmazni. Legalább negyedévente.

Hatóidő: minimum 30 perc

Más tisztító és fertőtlenítő szerrel keverni tilos!

A szer maradványait a hatóidő eltelte után kezelt felületről ivóvizes öblítéssel kell elvégezni.

ÁLTALÁNOS HASZNÁLATI UTASÍTÁS1 
Használati utasítások 
A termék alkalmazása során védőkesztyű és védőszemüveg használata kötelező.

A munkaoldatot oldatot mindig frissen, felhasználás előtt kell elkészíteni! 
Vízlágyítő töltet fertőtlenítése: 
A Lágyító fertőtlenítő termék 16-30 literes gyantatöltetű kabinetes háztartási vízlágyító berendezések gyanta tölteteinek fertőtlenítésére alkalmas, ilyen berendezések pl. az ECOWATER Comfort 300, 400, 500 vagy bármilyen típusú, ezzel megegyező méretű és kapacitású kabinetes háztartási vízlágyító berendezés. 
A Lágyitó fertőtlenítő termékkel való fertőtlenítést a karbantartók, és a szervizeléssel, telepítéssel foglalkozó szakemberek végezhetik az alábbi módon: 

A gyanta fertőtlenítéséhez húzzuk le a sóoldó tartályról a sólé felszívó csövet és a termékflakonba helyezve az „Azonnali regenerálás” gomb megnyomásával szivattyúzzunk fel az oszlopra-25L gyanta térfogatig - 1L terméket, 25L gyanta térfogat felett 2x1L terméket kell alkalmazni.

Ezután állítsuk le az „Azonnali regenerálás”-t, zárjuk el a vízlágyító berendezés kilépő gömbcsapját, és várjunk minimum 30 percet a fertőtlenítő hatás kifejtéséhez.

A minimum 30 perc behatási idő letelte után helyezzük vissza a sólé felszívó csövet, nyissuk ki a kilépő gömbcsapot, majd indítsuk el az „Azonnali regenerálás" folyamatot.

A berendezés a folyamat 2. „Sóléfelszívás” fázisában (kb. 45 perc) átszivattyúzza és átöblíti a terméket a tölteten a csatorna irányába. Ezután a regenerálási folyamat 4.,, Gyors mosás” fázisában 15-25 perc alatt maradék mentesen leöblíti a gyanta felületéről a regeneráló sót és a maradék fertőtlenítőt, amely öblítővíz a csatornába ürül.

Az öblítési ciklusok számát és idejét úgy kell beállítani (pl. 3x50l vagy 3x5perc), hogy az öblítés végén a vízben a hidrogén-peroxid szint 0,1 mg/l alatt legyen. 


A csőszakaszok áttisztításához és fertőtlenítéséhez a regenerálás után a kifolyókon 5 perc folyatás szükséges a vízivásra történő használata előtt.

A hatóanyag kiöblítés eredményességét a kifolyatás után Dewan-50/Dewasil mérőcsíkkal ellenőrizni kell. A mérőcsíkról leolvasott érték 0,1 mg/l alatti, praktikusan 0 kell, hogy legyen (a csík nem színeződik el). 
A fertőtlenítés eredményessége is ellenőrizhető a Dewan-50/Dewasil mérőcsíkkal. A fertőtlenítő hatás eléréséhez szükséges minimális időtartam 30 perc. 

Felületfertőtlenítés, áztatás: 
A fertőtlenítő oldatot mindig frissen, felhasználás előtt kell elkészíteni! 150 ml oldatot hígítsuk fel 1 1- re tiszta vízzel. A fertőtlenítendő felület előzetes tisztítása szükséges. Áztassuk be a munkaoldatba a kezelendő alkatrészt, eszközt 30 percre vagy egy szivaccsal/ronggyal töröljük át a felületet az oldattal 

Az e szakasz szerinti használati utasítás, kockázatenyhítési intézkedések és egyéb használati utasítások érvényesek bármely engedélyezett felhasználás vonatkozásában, 

Az 59533-10/2022/KBKHF számú határozat 1. számú melléklete 
úgy, hogy kezeletlen részek ne maradjanak, majd hagyjuk hatni legalább 30 percig. A behatási idő alatt a felületnek nedvesnek kell lennie, majd a behatási idő letelte után ivóvíz minőségű vízzel alaposan le kell öblíteni. 
5.2. 
Kockázatcsökkentő intézkedések 
Sürgősségi ellátók esetében: Viseljünk védőfelszerelést. 
Nem sürgősségi ellátó személyzet esetén: Távolítsuk el a tűzvédelem nélküli és az illetéktelen személyeket, a baleset helyszínén csak az arra kijelölt személyek tartózkodhatnak. 
5.3. Várható közvetlen vagy közvetett hatások részletes leírása, az elsősegélynyújtási előírások és a környezetvédelmi óvintézkedések 
A sérültet azonnal el kell távolítani a veszélyeztetett övezetből. Irritációs tünetek esetén orvost kell hívni. 
A sérültet ellátó elsősegélynyújtó személyzet számára nem szükséges az egyéni védőfelszerelés használata. 
Bőrel érintkezve: Az érintett bőrfelületet azonnal le kell mosni bő vízzel és szappannal. A szennyezett ruhát azonnal le kell vetni. Panaszok esetén forduljunk orvoshoz. 
Szembe jutva: A szemet folyó víz alatt 10-15 percen át öblítsük, miközben a szemhéjat a hüvelyk- és mutatóujjunkkal széthúzzuk. Ezzel egyidejűleg a sérült minden irányban mozgassa a szemét. Azonnal forduljunk szemorvoshoz. 
Lenyelve: Tilos hánytatni! Gázfejlődés és habképződés miatt lenyelés, illetve hányás esetén a tüdőbe történő behatolás veszélye (aspirációs veszély) áll fenn. 
Ha a sérült eszméleténél van: A szájat ki kell öblíteni vízzel. Itassunk apró kortyokban sok vizet (hígító hatás), és gondoskodjunk friss levegőről. A beteget melegen és nyugalomban kell elhelyezni. Azonnal hívjunk orvost! 
Belélegezve: A sérültet friss levegőre kell vinni. Légzési panaszok fellépése (pl. erős, tartós köhögés) esetén: Emelt felsőtesttel félig ülő helyzetbe hozzuk. A beteget melegen és nyugalomban kell elhelyezni. Eszméletvesztés esetén a fektetés és szállítás stabil, oldalra fektetett helyzetben történjék. Azonnal hívjunk orvost. 
Tilos a terméket, annak fel nem használt maradékát, csomagolóanyagát élővizekbe, talajba, illetve hígítatlanul a közcsatornába juttatni, 
5.4. 
A termék és csomagolása biztonságos ártalmatlanítására vonatkozó előírások A termék maradékainak és csomagolási hulladékainak kezelésére a hulladékokról és veszélyes hulladékokról szóló nemzeti jogszabályokban meghatározottak az irányadók. 
5.5. A termék tárolási feltételei és eltarthatósági ideje szokásos tárolási feltételek mellett Eredeti, ép, bontatlan csomagolásban száraz, hűvös, fénytől, hötől védett, fagymentes helyen, élelmiszerektől, italoktól elkülönítve, tűzforrástól távol. Ne tároljuk poláros oldószerekkel, lúgokkal, fémionok képződésére hajlamos anyagokkal (explozív reakció), gyúlékony anyagokkal együtt. Előírt tárolás mellett gyártástól számított 2 évig eltartható. 


6. EGYÉB INFORMÁCIÓK 
Forgalmazó: Agrovíz Kezelési Kft., H-2093 Budajenő, Patak utca 2/b. 

Hogyan végezzük a fertőtlenízést különböző típusú vízlágyító készülékek esetén?

A vízlágyító fertőtlenítéséhez igyekszünk gyakorlatias útmutatókat készíteni annak érdekében, hogy a feladat senkinek ne okozzon problémát.

Az útmutatókat hamarossan elkészítjük és feltöltjük az oldalra. 

A vízlágyítók által tartalmazott gyanta mennyiségéről a következő oldalon tályékozódhat. Használja az oldal bal oldalán található szűrőt a kereséshez>>

 

Számítunk a véleményére

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
Igazolt vásárlás
2024. 06. 06.
A szakember használta, szerinte jó.
|
Igazolt vásárlás
2024. 04. 19.
Vízlágyító berendezéshez vásároltam a fertőtlenítőszert gyanta fertőtlenítésre,elégedett vagyok a termékkel.
Nagyon kedves volt az ügyfélszolgálatos hölgy,és sok segítséget kaptam az ott dolgozó szakemberektől!

Paraméterek

OTH engedély 59533/2022KBKHF