Ivóvízre vonatkozó határértékek
Kémiai vízminőség jellemzők
Vízminőségi jellemző |
Határérték |
Mértékegység |
Ammónium |
0,5 |
mg/l |
Nitrát |
50 |
mg/l |
Nitrit |
0,5 |
mg/l |
Klorid |
250 |
mg/l |
Keménység |
50-350 |
mg/l CaO |
Vezetőképesség |
2500 |
μS/cm3 |
pH |
6,5 – 9,5 |
- |
Vas |
0,2 |
mg/l |
Mangán |
0,05 |
mg/l |
Permanganátos kémiai oxigénigény |
5 |
mg/l |
Szulfát |
250 |
mg/l |
Bakteriológiai vízminőségi jellemzők
Vízminőségi jellemző |
Határérték |
Mértékegység |
Telepszám 22 oC-on |
500 |
/ml |
Telepszám 37 oC-on |
100 |
/ml |
Escherichia coli (E.coli) |
0 |
/100 ml |
Coliform baktériumok |
0 |
/100 ml |
Pseudomonas aeruginosa |
0 |
/100 ml |
Enerococcusok |
0 |
/100 ml |
Clostridium perfingens (spórákkal együtt) |
0 |
/100 ml |
Biológiai vízminőség jellemzők
Vízminőség jellemző |
Határérték |
Mértékegység |
Üledék |
0,1 |
ml/l |
Vas- és mangánbaktériumok |
2x104 |
szám/l |
Kénbaktériumok |
2x104 |
szám/l |
Szennyezettség jelző baktériumok |
0 |
szám/l |
Cianobaktériumok és algák |
5x103 |
szám/l |
Gombák |
0 |
szám/l |
Házas amőbák |
5 |
szám/l |
Egyéb véglények |
0 |
szám/l |
Fonalférgek |
5 |
szám/l |
Egyéb férgek |
0 |
szám/l |
Egyéb (gerinctelen) szervezetek |
0 |
szám/l |