Ivóvízre vonatkozó határértékek
Kémiai vízminőség jellemzők
|
Vízminőségi jellemző |
Határérték |
Mértékegység |
|
Ammónium |
0,5 |
mg/l |
|
Nitrát |
50 |
mg/l |
|
Nitrit |
0,5 |
mg/l |
|
Klorid |
250 |
mg/l |
|
Keménység |
50-350 |
mg/l CaO |
|
Vezetőképesség |
2500 |
μS/cm3 |
|
pH |
6,5 – 9,5 |
- |
|
Vas |
0,2 |
mg/l |
|
Mangán |
0,05 |
mg/l |
|
Permanganátos kémiai oxigénigény |
5 |
mg/l |
|
Szulfát |
250 |
mg/l |
Bakteriológiai vízminőségi jellemzők
|
Vízminőségi jellemző |
Határérték |
Mértékegység |
|
Telepszám 22 oC-on |
500 |
/ml |
|
Telepszám 37 oC-on |
100 |
/ml |
|
Escherichia coli (E.coli) |
0 |
/100 ml |
|
Coliform baktériumok |
0 |
/100 ml |
|
Pseudomonas aeruginosa |
0 |
/100 ml |
|
Enerococcusok |
0 |
/100 ml |
|
Clostridium perfingens (spórákkal együtt) |
0 |
/100 ml |
Biológiai vízminőség jellemzők
|
Vízminőség jellemző |
Határérték |
Mértékegység |
|
Üledék |
0,1 |
ml/l |
|
Vas- és mangánbaktériumok |
2x104 |
szám/l |
|
Kénbaktériumok |
2x104 |
szám/l |
|
Szennyezettség jelző baktériumok |
0 |
szám/l |
|
Cianobaktériumok és algák |
5x103 |
szám/l |
|
Gombák |
0 |
szám/l |
|
Házas amőbák |
5 |
szám/l |
|
Egyéb véglények |
0 |
szám/l |
|
Fonalférgek |
5 |
szám/l |
|
Egyéb férgek |
0 |
szám/l |
|
Egyéb (gerinctelen) szervezetek |
0 |
szám/l |
